5. 5. 2020

Henkel ČR daroval seniorům produkty v hodnotě téměř tři čtvrtě milionu korun, prostřednictvím Instagramu pomáhají i sami zaměstnanci

Každý se v aktuální těžké době snaží nějakým způsobem pomoct druhým. Výjimkou není ani společnost Henkel, která se v rámci své pomoci zaměřila na skupinu těch nejohroženějších. Prostřednictvím Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové daroval Henkel ČR seniorům produkty v hodnotě téměř 750 000 Kč. Navíc díky speciální instagramové výzvě a označením #HenkelHO a #HenkelCeskarepublika společnost spolu se svými zaměstnanci podpoří seniory v období koronaviru také finančně.

Společnost Henkel ČR podporuje Nadaci Olgy Havlové už třetím rokem. „Naše pomoc se doteď zaměřovala na podporu studentů ve znevýhodněných situacích. Vzhledem k okolnostem a současné pandemii jsme se letos rozhodli pomoct seniorům. Těm jsme věnovali více než 3 300 kusů výrobků našich oblíbených značek Persil, Somat, Pur, Rex a Fa a zároveň jsme spustili instagramovou výzvou pro naše zaměstnance, díky níž podpoříme seniory i finančně,“ říká Roman Kýr, prezident Henkel ČR.

Darované produkty poputují do azylových domů pro seniory bez domova, tréninkových bytů či domovů pro seniory v Praze, středních Čechách a v Brně.
„Jsme velmi rádi, že jsme mohli navázat se společností Henkel na naši předchozí spolupráci i v době koronavirové krize a poskytnout pomoc těm nejohroženějším, a to seniorům. Velmi si vážíme toho, že Henkel přispěl do našeho programu Fond podpory seniorů, ale zároveň poskytl i věcný dar čisticích prostředků pro potřebné v azylových domech. Organizace Naděje je rozvezla nejen po Praze a středních Čechách, ale i Brně," říká Monika Granja, ředitelka VDV – Nadace Olgy Havlové.

Mimo hmotnou pomoc seniorům se Henkel zapojil také finančně. Sami zaměstnanci mají možnost přispět k dobré věci a zapojit se do výzvy na Instagramu. Stačí sdílet příspěvek, kde ukážou svou domácí kancelář, jak jim to sluší v roušce nebo různé tipy a triky, jak tuto nelehkou dobu zvládnout. Nutné je použít hashtagy #HenkelHO a #HenkelCeskarepublika. Za každý takový příspěvek společnost Henkel přispěje 500 Kč Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové na projekt seniorům v nouzi.