4. 9. 2023  Düsseldorf / Nemečko

Průlom v oblasti elektromobility

Henkel otevírá Battery Engineering Center jako první špičkové středisko pro vývoj baterií v prostorách Inspiration Center v Düsseldorfu

Společnost Henkel, celosvětový lídr v oblasti lepidel, tmelů a funkčních nátěrů, dnes oznámila otevření revolučního střediska pro vývoj baterií (Battery Engineering Center) v unikátních prostorách budovy Inspiration Center ve Düsseldorfe. Henkel tak upevňuje svoji pozici předního partnera v oblasti konstrukčních řešení a inovací pro OEM výrobce automobilů včetně výrobců baterií na celém světě.

Battery Engineering Center sestává ze dvou špičkových technologických zařízení, tj. z aplikačního centra Battery Application Center, jež bylo otevřeno v srpnu 2023, a ze zkušebního střediska Battery Test Center, jež by mělo být uvedeno do provozu v roce 2024. Úlohou těchto nejmodernějších laboratoří je podpořit společný vývoj bateriových řešení pro elektromobily nové generace. Se svým specializovaným týmem odborníků v oblasti vývoje baterií do elektromobilů, známým ve společnosti Henkel pod názvem „Fuel the Future“, se středisko zaměřuje na klíčové oblasti inovací, jako jsou bezpečnost, udržitelnost, tepelný management, integrovaný design baterií a technologie bateriových článků.

„Battery Engineering Center, jež Henkel umísťuje do prostor své budovy Inspiration Center v hodnotě 130 milionů eur, vyjadřuje pevné odhodlání společnosti stát na čele inovací a technologického pokroku v oblasti elektromobility,“ říká George Kazantzis, Global Head of Automotive Components ve společnosti Henkel. „Toto špičkové zařízení umožňuje našemu týmu s názvem ‘Fuel the Future’ urychlit inovace prostřednictvím bezproblémové integrace všech oblastí od aplikování materiálů až po testování komplexních (full-scale) bateriových systé, simulaci a vývoj produktů interně pod jednou střechou. Díky tomu můžeme výrazně zkrátit čas potřebný k vývoji a uvedení na trh,“ dodává Dr. Olaf Lammerschop, Global Technology Lead for E-Mobility ve společnosti Henkel.

Battery Engineering Center disponuje nejnovějším vybavením a technologiemi v oblasti montáže, demontáže, aplikování materiálů a pokročilého modelování a simulací, přičemž nabízí moderní možnosti testování baterií. Díky jim lze důkladně ověřit výkon bateriového packu prostřednictvím teplotních cyklů a procesů nabíjení a vybíjení. Důležitým aspektem je skutečnost, že generované údaje jsou plně propojeny s týmem zodpovědným za simulace, což zabezpečuje harmonickou integraci mezi testováním v reálných podmínkách a digitálním modelováním. Pevná synergie nabízí našim zákazníkům bezkonkurenční flexibilitu a dosahování úspor spolu s optimalizováním a zrychlením procesu tvorby návrhu a výběru materiálů.

„Díky naší investici do střediska Battery Engineering Center můžeme vytvořit digitální dvojče jakékoli baterie a simulovat výkonnost našich řešení za různých podmínek," vysvětluje Kazantzis. „Tyto simulace a modely ověřujeme prostřednictvím zátěžových testů v reálných podmínkách, čímž se zaručí jak spolehlivost našich údajů, tak účinnost našich řešení."

Battery Engineering Center je navrženo tak, aby zvládlo všechny typy full-scale bateriových systémů, a to jak na úrovni celého packu, tak i utajených prototypů, přičemž disponuje certifikátem TISAX, jež je celosvětovým standardem v automobilovém průmyslu pro posuzování informační bezpečnosti. Kromě toho Henkel spolupracuje se společností AVL, předním světovým lídrem v oblasti technologií pro mobilitu se zaměřením na vývoj, simulaci a testování v automobilovém průmyslu a v jiných odvětvích, s cílem zajistit pro zkušební středisko Battery Test Center nejnovější nástroje, vybavení a technologie na testování full-scale bateriových systémů včetně klimatické komory, a to v souladu s normami platnými v automobilovém průmyslu. Spoluprací se společností Atlas Copco na výkonném špičkovém vybavení pro přesné a inteligentní dávkování se ještě více rozšířily možnosti střediska Battery Engineering Center. To umožňuje zákazníkům implementovat spolehlivé, rychlé a udržitelné procesy v oblasti montáže baterií, včetně použití a testování všech existujících a inovativních materiálů již při malé kapacitě pro účely vývoje až po rychlost potřebnou při sériové výrobě.

Battery Engineering Center v Düsseldorfu je průkopnickým zařízením, jež představuje pouhý začátek. Společnost Henkel plánuje vytvořit celosvětovou síť takových center, přičemž první budou vybudovány v USA a v Číně. Tato propojená síť bude fungovat na báze sdílených digitálních platforem a podpoří bezproblémovou meziregionální spolupráci mezi globálními týmy, OEM výrobci a výrobci baterií.

Tiskové zprávy (143,67 KB)

Centrum pro vývoj baterií společnosti Henkel bylo speciálně navrženo a vybaveno tak, aby sloužilo jako inovační centrum pro technologie baterií pro elektromobily.

Tým odborníků společnosti Henkel na baterie spolupracuje s předními světovými výrobci OEM a výrobci baterií na vývoji baterií nové generace pro elektromobily.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky