31. 10. 2022  Düsseldorf / Nemečko

Společnost Henkel získala ocenění Suppliers Partnership Award

Technologie Pallumina oceněna za přínos k udržitelnosti v automobilové výrobě

Více než 4 miliony automobilů jsou ročně ošetřeny procesy předúpravy kovů z portfolia společnosti Henkel. Společnost Henkel získala ocenění od organizace Suppliers Partnership for the Environment za mimořádnou inovaci pokročilého výrobního procesu s výrazným pozitivním ekologickým a ekonomickým přínosem při použití technologie Pallumina na modelech Tacoma a Tundra společnosti Toyota v roce 2021.

Předúprava kovů je základním procesem výroby vozidel, který zvyšuje přilnavost barvy na karoserii a zároveň ji chrání před korozí. Použitím inovativního procesu předúpravy kovů od společnosti Henkel lze snížit počet kroků celého procesu předúpravy ze standardních sedmi na čtyři. Mezi jeho hlavní ekologické přínosy patří eliminace fosfátů těžkých kovů, jako jsou fosfáty zinku, niklu a manganu, snížení tvorby kalu až o 90 % a výrazné snížení spotřeby vody.

Inovativní technologie od společnosti Henkel využívá konverzní nátěr s využitím oxidů kovů místo fosfátového konverzního nátěru, čímž výrazně redukuje tvorbu kalu, neboť snižuje potřebu leptání kovů a použití fluoridových aditiv. Tím se snižuje potřeba běžného čištění nádrží a každoroční chemické čištění se eliminuje úplně, což vede ke snížení nákladů na likvidaci kalu i nákladů na pracovní sílu.

Automobilový průmysl v současnosti hledá řešení, která posílí udržitelnost a zároveň sníží náklady, zjednoduší procesy a zajistí vysokou výkonnost,“ říká Cris Naida, viceprezident divize Automotive OEM Americas společnosti Henkel. „Naše technologie povrchové úpravy splňují všechny tyto atributy a představují výjimečné řešení pro lakovací procesy.

Předúprava kovů procesem Pallumina je účinná na všech základních kovech a umožňuje až 100 % opracování hliníku, čímž přispívá k ještě širšímu využití tohoto lehkého materiálu. Podle Centra pro výzkum automobilového průmyslu by se využívání hliníku při výrobě osobních a nákladních vozidel mělo do roku 2040 zvýšit ze současných přibližně 13 % až na 26 %. Hliník hraje velmi důležitou roli při snižování spotřeby vozidel se spalovacími motory a hmotnosti elektrických vozidel.

Suppliers Partnership for the Environment zastřešuje organizace z automobilového průmyslu včetně několika největších světových výrobců automobilů a jejich dodavatelů. Jejím cílem je budovat automobilový průmysl s pozitivním vlivem na životní prostředí.

Více informací o řešeních společnosti Henkel pro povrchovou úpravu kovů pro automobilové karoserie naleznete zde.


PALLUMINA™ je ochranná známka společnosti Nihon Parkerizing. Na základě licence od Nihon Parkerizing je Henkel dodavatelem technologie Pallumina pro společnost Toyota North America.

Tiskové zprávy (187,83 KB)

Společnost Henkel získala ocenění Suppliers Partnership Award za přínos k udržitelnosti v oblasti povrchové úpravy kovů v automobilovém průmyslu.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky