6. 7. 2023  Düsseldorf / Nemečko

Dobrovolnické aktivity

Dobrovolnictví ve společnosti Henkel oslavuje 25. výročí

  • Přes 10 000 současných a bývalých zaměstnanců na celém světě se již zapojilo do dobrovolnických aktivit s podporou společnosti Henkel.
  • Součástí jsou finanční a materiální dary i placené volno v rámci sociálních projektů v různých oblastech.
  • Podporu získalo přes 17 300 sociálních projektů ve více než 100 zemích.

Dobrovolnický program společnosti Henkel pod názvem „Make an Impact on Tomorrow“ (MIT) oslavuje již 25. výročí svého vzniku. Cílem programu je podporovat současné i bývalé zaměstnance společnosti v dobrovolnických aktivitách v rámci sociálních projektů. Podporu z programu prozatím získalo přes 17 300 sociálních projektů ve více než 100 zemích na celém světě.

Program MIT vznikl v roce 1998 a společnost Henkel se stala jednou z prvních německých společností, jež podporují firemní dobrovolnictví jako jednu ze svých klíčových aktivit v oblasti trvalé udržitelnosti. „Program MIT je srdcem našich sociálních aktivit. Jsme přesvědčeni, že osobní angažovaností dokážeme přispět ke změnám ve společnosti. Proto našim současným i bývalým zaměstnancům nabízíme mnoho příležitostí, jak se angažovat osobně i v rámci kolektivů,” říká Karol-Monique Westhoff, globální vedoucí pro korporátní občanství ve společnosti Henkel.

Součástí podpory, jež jim společnost Henkel poskytuje, jsou finanční a materiální dary, i možnost získat placené volno, v němž se mohou věnovat práci na sociálních projektech. Zaměstnanci mohou získat podporu pro své vlastní projekty anebo se zapojit do projektů, které již společnost financuje. „Odezva na náš program MIT byla vždy velmi silná a zájem stále neutichá: skrz program se do sociálního dobrovolnictví zapojilo již přes 10 000 současných i bývalých zaměstnanců na celém světě.

V roce 2022 se projektové aktivity zaměřovaly na pomoc Ukrajině, například také skrz spolupráci společnosti Henkel s mimovládní organizací „Habitat for Humanity“. Čtyři zaměstnanci společnosti se v rámci svého placeného volna měsíc podíleli na jejích aktivitách ve Varšavě v Polsku, kde pomáhali při budování nouzového ubytování pro ukrajinské uprchlíky a při administrativní činnosti. Dva dobrovolnické týmy společnosti Henkel pomáhaly při budování ubytování pro rodiny v nouzi v Rumunsku. Henkel tento projekt podporuje již přes osm let, během nichž přes 250 zaměstnanců společnosti pomohlo při budování a obnově domů. Dalším příkladem je globální zaměstnanecká iniciativa pod názvem „Trashfighter“ (Bojovník s odpadem), jež je součástí dlouhodobého závazku naší společnosti podporovat udržitelné oběhové hospodářství a předcházet hromadění plastového odpadu v životním prostředí. Na šedesát dobrovolníků ze společnosti Henkel se také podílelo na Světových hrách Speciálních olympiád, jež se uskutečnily v Berlíně.

Tiskové zprávy (140,27 KB)

Zaměstnanci společnosti Henkel se účastní aktivity Trashfighter.

60 zaměstnanců společnosti Henkel podpořilo Světové hry speciálních olympiád v Berlíně.

Společnost Henkel podporuje sociální angažovanost svých zaměstnanců a důchodců po celém světě.

Zaměstnanci společnosti Henkel podporují sociální stavební projekty již více než osm let.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky