19. 1. 2021  Düsseldorf / Německo

97% přírodních složek, až 65% recyklovaných materiálů z průmyslové výroby, žádné kompromisy z hlediska lepicích účinků

Nová generace lepících tyčinek Pritt je nyní udržitelnější

Henkel relaunchuje slavnou lepící tyčinku Pritt. Nová generace přináší spotřebitelům nejen přírodnější a účinnější složení, ale i vyšší udržitelnost.  Nová optimalizovaná receptura obsahuje 97 procent přírodních složek (včetně vody) a obal je vyroben ze 65 procent z recyklovaných materiálů z průmyslové výroby. Plně recyklovatelné tyčinky jsou dostupné ve třech různých velikostech.  Přicházejí v moderním stylu a přinášejí dětem a rodičům bezpečné a spolehlivé řešení pro kreativní zpracování domácích i školních projektů vytvořených z papíru.

Od svého vzniku v roce 1969 podporuje lepící tyčinka Pritt kreativitu nespočet dětí po celém světě a pomáhá jim přeměnit jejich představy na skutečnost prostřednictvím magických výtvorů z papíru. Během posledního desetiletí vylepšovala společnost Henkel průběžně kvalitu a složení tohoto slavného produktu. Vždy naplňovala rostoucí požadavky na bezpečnost a udržitelnost produktu. Na základě neustálých inovací a zaměření na potřeby dětí, se lepící tyčinka Pritt stala v mnoha zemích synonymem pro kategorii tuhých lepidel.

„Lepící tyčinka Pritt je jedním z hlavních produktů v naší nabídce lepidel pro běžné spotřebitele a naší dlouhodobou vizí je posilovat a rozvíjet její pozici na trhu,“ uvedla Ilaria Paulon, která pracuje ve společnosti Henkel jako International Brand Manager pro značku Pritt. „Tímto relaunchem našeho produktu chceme naším zákazníkům po celém světě nabídnout novou a moderní zkušenost, která odráží poptávku po bezpečných a udržitelných spotřebních výrobcích. Jsme hrdí na to, že naše nová receptura je ještě přírodnější a bez jakýchkoliv kompromisů z hlediska lepícího účinku. V obalu je nahrazené značné množství primárních plastů plasty recyklovanými z průmyslové výroby.“

97% přírodních složek

Pritt je díky bezpečné a účinné receptuře na bázi bramborového škrobu a cukru už dlouhá léta unikátním výrobkem na trhu, který je z 90 % složený z přírodních složek. V roce 2020 se vývojovému týmu společnosti Henkel podařilo zajít ještě dále a dosáhli na 97% podíl přírodních složek obsažených v lepící tyčince, a to při nezměněné síle lepidla a se zachováním stejně skvělých lepících vlastností. Lepící tyčinka Pritt tak nadále nabízí silnou lepivost bezprostředně po spojení, možnost posouvání slepených dílů a dlouhotrvající přilnavost materiálů. Tyčinky Pritt navíc obsahují oproti konkurenčním výrobkům méně vody, díky čemuž se papír nevlní a poskytuje záruku trvalé stálosti slepených ploch.

Recyklované a recyklovatelné materiály

Henkel tímto relaunchem zásadním způsobem zvyšuje udržitelnost své produktové řady Pritt, což je v souladu s ambicí v oblasti obalových materiálů do roku 2025. Samotný obal lepící tyčinky je plně vyrobený z recyklovaného plastu, přičemž pouze víčko a uzavírací mechanizmus jsou stále vyrobené z primárních plastů, aby se zaručila funkčnost tyčinky.  Závisí na velikosti dané varianty, ale nový obal je vyroben až z 65% z recyklovaných plastů z průmyslové výroby. A také jsou všechny použité suroviny po spotřebování lepící tyčinky plně recyklovatelné.

Relaunchovaná řada produktu přichází na trh ve svěžím a moderním stylu, který se promítnul i do grafiky známého Pana Pritta. Lepící tyčinka Pritt je dostupná ve třech velikostech (11 gramů, 22 gramů a 43 gramů), v různých barevných provedeních a s různými pózami postavičky pana Pritta. Receptura produktu neobsahuje rozpouštědla a z oblečení se dá odstranit praním na 20 stupňů.

Tiskové zprávy (148,58 KB)

Henkel relaunchoval svou známou lepící tyčinku Pritt, která nyní nabízí pro spotřebitele větší udržitelnost.

Vylepšená receptura obsahuje z 97 % přírodní ingredience (včetně vody) bez kompromisů ve výkonu.

Nová generace tyčinek Pritt je vyrobená z 65 % z recyklovaných materiálů z průmyslové výroby a je plně recyklovatelná.

Relaunchovaná řada produktu přichází na trh ve svěžím a moderním stylu, který se promítnul i do grafiky známého Pana Pritta.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky