2. 7. 2020  Düsseldorf / Německo

Pilotní projekt eCommerce

N.A.E. uvádí na trh kazetu Solids Box

Značka biokosmetiky N.A.E. spouští pilotní projekt eCommerce ve spolupráci se společností Amazon. Díky snížení množství balícího materiálu a optimalizaci metod v dodavatelském řetězci zvyšuje značka déle svůj závazek k udržitelnosti.

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria – biokosmetika. Na italský způsob.

Italská zkratka N.A.E. „Naturale Antica Erboristeria“ znamená „přírodní tradiční bylinkářství“. Značka se svými přírodními ingrediencemi, jemnými vůněmi, hedvábnými texturami a veganským složením odpovídá současnému trendu organických kosmetických produktů. Nejméně 97 % ingrediencí je přírodního původu, jako například citron, mandarinka, tymián, hroznový olej nebo rozmarýn. Díky tubám vyrobených na rostlinné bázi a recyklovaným PET lahvím, je značka průkopníkem v udržitelnosti.

Ve spolupráci se společností Amazon učinila tato certifikovaná biokosmetická značka další krok směrem k udržitelnosti, a to zavedením nových neplastových obalů. Kosmetickou kazetu N.A.E. Solids Box je nyní možné zakoupit v Německu, Itálii a Francii a lze ji objednat výhradně přes Amazon. Každá kazeta obsahuje tuhý šampon, tělové mýdlo, mýdlo na tvář a znovupoužitelný obal na mýdlo. Tuhé mýdlové produkty značky N.A.E. jsou veganské, mají biocertifikát a obsahují přísady, které jsou z 99 % přírodní. Jako jedinečný dárek obsahuje kazeta také znovupoužitelný obal na mýdlo, který nelze zakoupit samostatně.

Méně obalu uvnitř i na povrchu

Kazeta Solids Box obsahuje tři tuhé mýdlové produkty bez dalšího obalu a jsou tedy „nahé“. Díky tomuto způsobu se pro balení jednotlivých položek v kazetě nepoužívá žádný další materiál. Ke snížení obalových materiálů nedochází pouze uvnitř kazety, ale i na jejím povrchu. Papírové kazety s certifikátem 100 % FCU jsou připraveny k odeslání bez použití jakýchkoliv sekundárních obalů od společnosti Amazon. Stačí pouze nalepit štítek s adresou a kazeta, která se vejde do běžné poštovní schránky, je připravená k odeslání zákazníkovi. Obal se navíc považuje za „nefrustrující“, což znamená, že se s ním snadno manipuluje a, což je ještě důležitější, všechny použité materiály jsou 100% recyklovatelné. Neplastové obaly a složení s redukovaným obsahem vody v tuhých produktech činí z tohoto projektu vynikající příklad stupňující se udržitelnosti.

Zjednodušení dodavatelského řetězce

Díky inovativnímu obalu kazet Solids Box dochází nejen ke snižování obalových materiálů, ale také k zjednodušení dodavatelského řetězce a procesů. Protože jsou produkty dodávány přímo v papírových kazetách, jsou připravené k odeslání bez nutnosti dodatečného balení, což opět umožňuje přeskočit určité kroky v dodavatelském řetězci.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky