6. 4. 2022  Düsseldorf / Německo

Vysoce kvalitní řešení LOCTITE a technické znalosti pro dosažení vysoké mechanické spolehlivosti vozu Porsche 99X Electric.

Společnost Henkel se stala partnerem týmu Porsche během mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Společnost Henkel spolupracuje prostřednictvím své známé značky LOCTITE s Porsche během mistrovství světa ABB FIA Formule E, jedinou plně elektrickou a nejudržitelnější sérií motoristických sportů. Díky svému silnému dědictví kvality, inovací, spolehlivosti a udržitelnosti se značka Loctite stala oficiálním partnerem týmu TAG Heuer Porsche Formula E Team v oblasti lepidel. Týmu nabízí prémiové profesionální produkty a rozsáhlé technické znalosti o Porsche 99X Electric – prvním plně elektrickým závodním vozem této společnosti.

Mistrovství světa ABB FIA Formule E aktivně podporuje elektromobilitu a inovativní řešení v oblasti mobility, která přispívají ke snížení znečištění ovzduší a pomáhají v boji proti změnám klimatu na celém světě. Společnosti Henkel i Porsche si stanovily za cíl podporovat pokrok směrem k udržitelné budoucnosti.

Porsche Motorsport neustále vylepšuje Porsche 99X Electric z hlediska účinnosti a spolehlivosti, aby mohlo soutěžit v nejkonkurenceschopnější závodní sérii na světě – ABB FIA Formula E. Společnost Henkel dodává lepidla pro mnoho různých využití – jak pro vývojové dílny Porsche tak i na závodních tratích.

V rámci partnerství používá TAG Heuer Porsche Formula E Team široké portfolio produktů značky Loctite, včetně řady vysoce výkonných epoxidových lepidel, výplňových tmelů, těsnících hmot, lepidel pro zajišťování závitů (se střední a vysokou pevností), strukturálních lepidel, tmelů na závity a vteřinových lepidel. Použití těchto produktů zajišťuje kompletní mechanickou spolehlivost pro řadu klíčových komponent závodních vozidel, od ložisek, převodovky a šroubů hnacího ústrojí až po součásti volantu, O-kroužky a kabeláž. Vysoce výkonná řešení a technologie Loctite využívá Porsche i ve svých testovacích soupravách pro motory a převodovky.

Jsme hrdí, že můžeme být partnerem týmu TAG Heuer Porsche Formula E Team během mistrovství světa ABB FIA Formule E,“ říká Joerg von Ameln, korporátní viceprezident pro všeobecnou výrobu a údržbu v Henkel Adhesives Technologies. „Společně dláždíme cestu k tomu, co jednou bude jednoznačně budoucností motoristického sportu. A jde o přirozené spojení, protože Porsche, tak jako my, chce nad konkurenty neustále vítězit!“

„Naše partnerství dokonale odráží společné hodnoty našich značek,“ dodává Eric Saunders, dodává Eric Saunders, viceprezident marketingu pro všeobecnou výrobu a údržbu v Henkel Adhesive Technologies. „Je to ideální platforma, na které můžeme demonstrovat odhodlání značky Loctite vyvíjet inovativní produkty na základě reálných odborných poznatků, jejichž reputace v oblasti bezpečnosti a udržitelnosti je bezkonkurenční.“

Chceme-li pomýšlet na úspěch proti takové silné konkurenci, s jakou se setkáváme v rámci seriálu ABB FIA Formula E, potřebujeme silné partnery, kteří sdílejí naše odhodlání a vizi budoucnosti motoristického sportu. Máme radost, že jsme získali společnost Henkel za svého spolehlivého a silného partnera. Základní filozofie a produkty značky Loctite jsou ztělesněním inovací a udržitelnosti, proto je pro Porsche dokonalým partnerem,“ vysvětluje viceprezident Porsche Motorsport Thomas Laudenbach.

Aktuální partnerství mezi společností Henkel, jedním z předních světových dodavatelů spojovacích a lepících produktů, těsnicích materiálů a funkčních nátěrů, a značkou Porsche, která patří mezi ikony motoristického sportu, jejíž historie sahá do 50. let minulého století, navazuje na jejich léty ověřenou spolupráci.

První důležitý moment tohoto partnerství byl oslaven již 12. února na E-Prix v Mexico City: Pascal Wehrlein (GER) odstartoval na okruhu Autodromo Hermanos Rodriguez s vozem Porsche 99X Electric č. 94 z první pozice a vybojoval první vítězství pro Porsche v mistrovství světa ABB FIA Formula E World. Jeho týmový kolega André Lotterer (GER) dojel s vozem č. 36 druhý, a zajistil tak stuttgartskému výrobci sportovních vozů dokonalý triumf ve třetím kole letošní sezóny Formule E. TAG Heuer Porsche Formula E Team se díky prvním dvěma místům na stupních vítězů v Mexiku posunul v hodnocení týmů na třetí místo. V pořadí jezdců je Pascal Wehrlein třetí a dělí se o body s André Lottererem na čtvrtém místě.

Mistrovství světa ABB FIA Formule E se ve dnech 9. a 10. dubna vrací do Evropy. Dvojzávod 4. a 5. kola se uskuteční na dočasném pouličním okruhu v Římě. Tým TAG Heuer Porsche Formula E Team se opět zapojí do závodu a bude se snažit zopakovat úspěšné výsledky z Mexika.

Veškeré podrobnosti a novinky z mistrovství světa ABB FIA Formula E World, který je přehlídkou nejpokročilejších technologií e-mobility na světě, jsou k dispozici na adrese: newsroom.porsche.com/formulae a media.porsche.com/formulae.

Loctite® je registrovaná obchodní značka společnosti Henkel, resp. jejích přidružených společností v Německu, USA a jinde.

O týmu Porsche ve formuli E

S vozem Porsche 99X Electric se společnost Porsche v roce 2019 po dlouhých třiceti letech vrátila do závodního světa monopostů, když v úvodní akci šestého ročníku závodu ABB Formula E v saúdskoarabském Diriyahu úspěšně debutovala na konečném druhém místě. Plně elektrický závodní monopost vybavený pohonem Porsche E Performance Powertrain, který vyvinuli ve Weissachu, zároveň slouží jako vývojová platforma pro plně elektrické sériové modely tohoto výrobce sportovních automobilů. Energetický management a účinnost jsou důležitými faktory úspěšného působení v seriálu formule E i vývoje sériově vyráběných vozidel. V sezóně 2021/2022 má monopost 99X Electric maximální výkon 250 kW ve verzi určené ke kvalifikaci a 220 kW (v předchozí sezóně 200 kW) ve standardní závodní verzi. Režim Attack Mode zvyšuje výkon na 250 kW (v minulé sezóně 235 kW). Maximální rekuperace je 250 kW a využitelná kapacita baterie 52 kilowatthodin. Tým TAG Heuer Porsche Formula E jezdí na monopostu Porsche 99X Electric již třetí sezónu. Více informací naleznete na: media.porsche.com/formula-e


Tiskové zprávy (149,9 KB)

Renomovaná značka LOCTITE společnosti Henkel je partnerem závodního týmu Porsche během mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Produkty značky LOCTITE jsou zárukou stoprocentní mechanické spolehlivosti komponentů Porsche 99X Electric.

První úspěch partnerství: 12. února na Velké ceně Mexico-City E-Prix vybojoval Pascal Wehrlein první vítězství pro značku Porsche na akcích mistroství světa formule E.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky