31. 3. 2022  Ludwigshafen / Düsseldorf, Německo

Spolupráce při ochraně klimatu

BASF a Henkel se zaměřili na obnovitelné suroviny ve spotřebních výrobcích společnosti Henkel

  • Pomocí certifikované metody rovnováhy biomasy společnosti BASF společnost Henkel ročně nahradí přibližně 110 000 tun surovin z fosilních zdrojů obnovitelnými zdroji.
  • Rychlým zavedením tohoto opatření se celkově podaří ušetřit přibližně 200 000 tun emisí CO2.

BASF a Henkel se společně zavázaly v následujících čtyřech letech postupně nahradit vstupní suroviny z fosilních zdrojů ve většině produktů dvou evropských obchodních divizí společnosti Henkel, Laundry & Home Care a Beauty Care, surovinami z obnovitelných zdrojů. Tento krok navazuje na pilotní projekt, který společnosti realizovaly v roce 2021 u produktové řady značky Love Nature. S využitím certifikované metody rovnováhy biomasy společnosti BASF spolupráce ročně povede k nahrazení přibližně 110 000 tun vstupních materiálů surovinami z obnovitelných zdrojů. Značkám jako Persil, Pril, Fa a Schauma se tak podaří snížit svoji uhlíkovou stopu a zredukovat celkové emise CO2 asi o 200 000 tun.

„Jsme rádi, že budeme ve spolupráci se společností BASF pokračovat a výrazně zvýšíme podíl biomasy při výrobě našich produktů, které každý den používají miliony lidí na celém světě,“ řekl předseda představenstva společnosti Henkel Carsten Knobel. „Abychom podpořili regenerující planetu, vydali jsme se na cestu environmentální transformace našeho podnikání. Chceme kontinuálně zlepšovat své procesy, produkty a využívání surovin ve prospěch efektivního nakládání se zdroji a uhlíkově neutrální budoucnosti. Zařazení metody rovnováhy biomasy společnosti BASF do našeho dodavatelského řetězce představuje správný krok tímto směrem.“

„Jsem velmi hrdý, že společnost Henkel oceňuje úsilí, které BASF vynakládá na to, aby jí dodávala produkty s nízkou uhlíkovou stopou,“ řekl Dr. Martin Brudermüller, předseda představenstva společnosti BASF. „Zároveň jsme hrdí, že můžeme podporovat takovou inovativní značku, která jako první přináší svým koncovým zákazníkům udržitelnější řešení v tak velkém rozsahu. Společným projektem potvrzujeme závazek obou společností budovat trvale udržitelnou budoucnost.“

Nahrazení vstupních surovin z fosilních zdrojů je možné díky použití metody rovnováhy biomasy společnosti BASF: obnovitelné zdroje surovin se používají již na samotném začátku chemické výroby. Množství vstupních surovin z biomasy se následně přiřadí konkrétním produktům pomocí této certifikované metody.

Společnost BASF vytvořila uzavřený výrobní řetězec od obnovitelných vstupních surovin, které používá, až po konečný produkt. Nezávislá certifikační instituce TÜV Nord podporuje praktickou implementaci a na základě certifikačního schématu REDCert2 pravidelně posuzuje, zda společnost BASF nahrazuje požadované množství fosilních zdrojů obnovitelnými zdroji v souladu s metodou rovnováhy biomasy.

Podrobnější informace o metodě rovnováhy biomasy společnosti BASF:
Metoda rovnováhy biomasy Biomass balance approach (basf.com)
Vysvětlující video Biomass Balance Approach BASF - YouTube

Tiskové zprávy (152,54 KB)

Ralph Schweens, prezident Care Chemicals ve společnosti BASF a Bertrand Conquerete, CSVP Purchasing ve společnosti Henkel podepisují dohodu o spolupráci.

Výroba divize Laundry and Home Care ve společnosti Henkel.

Výroba divize Beauty Care ve společnosti Henkel.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky