26. 1. 2021  Düsseldorf / Německo

První virtuální událost pro dodavatele divizí Henkel Beauty Care a Laundry & Home Care

Henkel odměňuje své dodavatele za mimořádný přínos

Společnost Henkel už po 14. odměňovala své nejlepší dodavatele za jejich mimořádný přínos ve svém odvětví v roce 2020. Akce se konala 25. ledna za přítomnosti více než 300 registrovaných účastníků – avšak tentokrát výlučně ve virtuální podobě. Partneři společnosti Henkel byli odměněni v pěti kategoriích. Ocenění za udržitelnost („Sustainability Award“) získala od divize Beauty Care společnost Evonik. Ve stejné kategorii obdržela ocenění společnost Stepan, avšak od divize Laundry & Home Care. Ocenění v kategorii „nejlepší inovátor“ („Best Innovation Contributor“) získala společnost Innospec, a to od divize Beauty Care. Divize Laundy & Home Care udělila tuto cenu společnosti Novozymes.  Vítězem kategorie „Nejvýkonnější dodavatel“ („Best Supply Performance“) se stala společnost BASF.

Zástupce více než 30 hlavních dodavatelů přivítal Bertrand Conquéret, který pracuje ve společnosti Henkel na pozicích President Global Supply Chain a Senior Vice President Purchasing. Slavnostní ceremoniál započal stručným zhodnocením roku 2020 a účastníkům také přiblížil novinky ve strategii společnosti Henkel, jejímž cílem je účelný růst.

Ocenění „Sustainability Award 2020“ získaly firmy Evonik a Stepan

Ocenění za udržitelnost získala od divize Beauty Care společnost Evonik za první biosurfaktant, který se dostal do produktů společnosti Henkel díky jeho přesvědčivým vlastnostem z hlediska pěnivosti, jemnosti a estetičnosti. „Chtěl bych poděkovat společnosti Evonik za jejich dlouhodobé odhodlání a snahy o vývoj vysoce účinných biosurfaktantů.“ Uvedl Frank Meyer, Corporate Vice President R&D Beauty Care. „Tyto snahy a výsledky nám pomáhají naplňovat naše ambice z hlediska udržitelnosti a výkonnosti.“

Dr. Arndt Scheidgen, který ve společnosti Henkel pracuje na pozici Global Head of Regulatory R&D Laundry & Home Care, ocenil společnost Stepan za přínos v podobě veganského změkčovadla: „Tento materiál se používá v naší nové řadě aviváží Silan Naturals. Jelikož je složka vyrobena z obnovitelných evropských rostlinných olejů, zapadá přesně do naší strategie udržitelnosti a reflektuje naše snahy snížit environmentální dopad našich produktů.“

Druhou cenu v kategorii udržitelnosti získala od divize Beauty Care společnost Dow za spolupráci na 100% biologicky rozložitelných produktech. Firma AMA Herbal Laboratories zase získala ocenění za podporu při uvádění nové řady 100% biobarev na vlasy pod značkou Vegetal.

Od divize Laundry & Home Care dostali druhou cenu, za své přírodní suroviny, hned dva dodavatelé: BASF za podporu řady Love Nature v Evropě a Solvay za jejich surfaktant z biosložek, který obsahují všechny prací prostředky Free Clear Pure v Severní Americe.

Innospec je čerstvým nositelem ocenění „Best Innovation Contributor Beauty Care 2020“

Na slavnostním předávání cen hovořil Rik Strubel, který pracuje pro divizi Beauty Care jako Chief Marketing Officer, o nejnovějším trendu tuhých produktů v oblasti péče o tělo a vlasy.
Ocenění „Best Innovation Contributor Beauty Care 2020“ udělil společnosti Innospec za významný přínos a kreativní podporu, umožňující společnosti Henkel uvést na trh novou recepturu ve formě šamponového prášku. Druhou příčku obsadili hned dvě společnosti – Evonik za materiál s certifikací COSMOS používaný v inovativních produktech značky Nature Box. Druhou společností je CFF, která ocenění získala za celulózová vlákna, která dodají vlasům úžasnou strukturu.

Společnost Novozymes si odnesla ocenění “Best Innovation Contributor Laundry & Home Care 2020”

„Díky světové novince v podobě unikátní technologie na bázi enzymů, probíhá relaunch celé řady špičkových prémiových pracích prostředků včetně čtyřkomorových pracích kapslí Persil Disc. Společnosti Novozymes a Henkel spolupracují na vývoji této technologie již šest let,“ uvedla Ana Mota, která pracuje pro divizi Laundry & Home Care jako Corporate Vice President Marketing Leading Premium Brands. Společnost BASF získala cenu, i když se umístila na druhém místě, protože vyvinula novou vysoce výkonnou složku, která umožňuje výrobu nových, kompaktnějších jednorázových receptur se skvělými účinky. Za obsazení druhé příčky získala ocenění i společnost Solvay – za technologii, která poskytuje 24hodinovou hygienickou ochranu a poskytla tak čistícímu prostředku Bref, patřící společnosti Henkel, unikátní výhody.

Společnost BASF zvítězila v kategorii „Best Supply Performance 2020“

Mezi klíčové prvky, které přispívají ke špičkovému výkonu dodavatele patří vynikající provozní řízení a nejlepší služby ve své třídě v kombinaci s pokračujícím pokrokem v řízení rizik a udržitelnosti. „Společnost BASF v roce 2020 excelovala nejen díky špičkovým dodávkám, ale i skvělé podpoře ve více situacích, ve kterých působila vyšší moc,“ uvedl Kemal Kavasoglu, Corporate Director Global Purchasing z divize Laundry & Home Care. V těsném závěsu je společnost Evonik se svojí svižnou podporou v oblasti risk managementu během kritických situací na trhu a překážek v zemích EU a IMEA. I společnost Innospec si zasloužila ocenění za její snahy v zabezpečování dodávek kritických materiálů pro dezinfekční WC bloky během probíhajících změn ve výrobě.

Na akci vystoupili tři členové správní rady Henkel: Bruno Piacenza, odpovědný za divizi Laundry & Home Care, se podělil o svůj pohled na udržitelnost, Jens-Martin Schwärzler, odpovědný za Beauty Care, hovořil o inovacích a finanční ředitel Marco Swoboda hovořil o získávání zdrojů a digitalizaci.

Bertrand Conquéret poděkoval všem dodavatelům za jejich mimořádné nasazení a podporu v takto výjimečných časech. Sdílel i novou agendu společnosti Henkel týkající se získávání zdrojů a která je ze 100 % postavená na principech jejich zodpovědného získávání. Požádal také partnery o pomoc v dalším rozvoji ambicí společnosti Henkel ve sféře udržitelnosti: „Udržitelnost je srdcem naší strategie účelového růstu. Je to výzva pro vedení společnosti, která stojí a padá na našem společném závazku vzít do rukou zodpovědnost a dosáhnout v roce 2021 reálného pokroku. Vedoucí postavené v oblasti udržitelnosti – přesně to je naše společná agenda.“

Tiskové zprávy (152,09 KB)

ACI Supplier Award byla organizována zcela virtuálně

Tony Gough, Technical Service Director ve společnosti Innospec, získal od divize Beauty Care ocenění v kategorii „nejlepší inovátor“

Ralph Schweens, President Care Chemicals ve společnosti BASF, získal ocenění v kategorii „nejvýkonnější dodavatel“

Uta Kortemeier, Technical Manager Cosmetic Solutions Rinse-off je oceněná jako „nejlepší inovátor“

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky