19. 1. 2021  Düsseldorf / Německo

Představujeme komerční využití 3D tiskáren

Henkel prohlubuje spolupráci s InterPRO ve snaze o širší využití 3D tisku

Henkel a společnost InterPRO Additive Manufacturing (servisní středisko se sídlem v americkém státě Connecticut) se rozhodli rozšířit svoji spolupráci tak, aby společnými silami prosazovali používaní řešení na bázi 3D tisku na průmyslových trzích. V rámci této spolupráce bude InterPRO v pozici partnera pro rozšiřovaní spektra možností použití materiálů (Application Development Partner), což urychlí proces komercializace 3D tisku a využití jeho velkého potenciálu.

„Máme obrovskou radost z toho, že se naše spolupráce s InterPRO nadále prohlubuje,“ říká Dr. Simon Mawson, který pracuje ve společnosti Henkel jako Senior Vice President a Global Head of 3D Printing. „Díky desetiletým zkušenostem s vývojem má InterPRO hluboké know-how v oblasti využívaní 3D tisku ve snaze uspořit čas a náklady při navrhovaní, testovaní a výrobě nových produktů. V kombinaci s předním portfoliem fotopolymerních materiálů, které nabízí společnost Henkel, je možné urychlit zavedení 3D tisku pro výrobu průmyslových součástek. V průběhu dvou let jsme spolupracovali na testování nových materiálů, prosazování nových možností použití a transformaci klasické průmyslové výroby na 3D tisk na bázi technologie DLP (tvrzení pryskyřic světlem)."

„První kroky spolupráce s InterPRO byly velmi úspěšné a slibné“, dodala Cindy Deekitwong, které pracuje pro inkubátory společnosti Henkel jako Global Head of Marketing. „Použití našich materiálů společnosti Distek je skvělým příkladem naší úspěšné spolupráce. Společnými silami jsme pomohli výrobci zdravotních pomůcek využít 3D tisk pro výrobu vysoce kvalitních dílů v malém množství – přesně tak, jak si to společnost Distek představovala. Na základě této zkušenosti usilujeme o otevření nových příležitostí pro mnoho dalších zákazníků napříč průmyslovými odvětvími.“

V oblasti materiálového výzkumu má Henkel dlouholeté zkušenosti. Unikátní řada fotopolymerních materiálů značky Loctite, které jsou určené pro 3D tisk, uspokojuje potřeby zákazníků na mnoha trzích. V porovnaní s materiály pro 3D tisk na bázi nanášení roztaveného termoplastu (FDM nebo „fused deposition modeling“) poskytují materiály společnosti Henkel mimo jiné i porovnatelnou pevnost, avšak finální povrchy produktů jsou hladší, díky čemuž jsou v průmyslu ideální volbou. Na rozdíl od starších technologií na bázi pryskyřic, si tištěné součástky dlouhodobě zachovávají své mechanické vlastnosti bez toho, aby se lámaly nebo měnily barvu.

Už více než dvě desetiletí nabízí InterPro pestrou paletu metod 3D tisku, přičemž používá různé technologie, jako například FDM (nanášení roztaveného termoplastu), MFJ (multi jet fusion) nebo velkoformátovou stereolitografii SLA. V posledních letech začala firma nabízet i DLP 3D tisk na tiskárně Origin P3, což umožňuje plně využít portfolio materiálů společnosti Henkel.

„V průběhu let jsme se naučili, že pokud chceme, aby zákazník využil nové procesy či materiály, musí být k dispozici ekosystém tiskáren, servisních a materiálových partnerů.“ Říká Dan Straka, prezident společnosti InterPRO. „Henkel přišel na trh s neuvěřitelně pestrou řadou sofistikovaných materiálů, které posouvají hranice toho, co standardní fototvrdivé termosety v minulosti nabízely. Díky pokročilým materiálům a podpoře, může společnost InterPro nabídnout solidní 3D tisk komponentů orientovaných na potřeby zákazníka, které konkurují tradičním výrobním metodám.“
S pokrokem v technologii DLP a portfoliem fotopolymerních pryskyřic společnosti Henkel, zvažuje stále více průmyslových výrobců 3D tisk jako schůdnou alternativu k tradičním způsobům výroby, mezi které patří například vstřikování do formy nebo strojová výroba na bázi CNC. Mezi nesporné výhody 3D tisku patří nižší vstupní náklady, což nepochybně snižuje celkové riziko. Výrobci nemusejí hned na začátku nakoupit drahá zařízení – mohou dát zelenou více nápadům a vyrábět součástky v malém množství na zaplnění malých mezer na trhu.

Jako Application Development Partner bude InterPRO pomáhat společnosti Henkel v objevování nových možností použití materiálů ve sféře spotřebního zboží, medicíny, průmyslu a letectva. Pro zákazníky to bude znamenat přidanou hodnotu v podobě vědomostí a zkušeností společnosti InterPRO v oblasti 3D tisku. Servisní středisko bude kromě výrobních a dokončovacích služeb poskytovat technické služby včetně Design for Additive Manufacturing (DfAM). Díky těmto službám bude InterPRO schopen poskytovat komplexní služby – od prvotního návrhu až po finální produkt.

„Z naší spolupráce se společností Henkel, ve které figurujeme jako Application Development Partner, máme obrovskou radost,“ dodává Dan Straka. „Fúze našich zkušeností umožní oběma společnostem uspokojit specifické potřeby našich klientů v tomto období plném výzev a rizik.“
 

Více informací o unikátním portfoliu fotopolymerových materiálů pro 3D tisk od společnosti Henkel naleznete na internetové stránce LoctiteAM.com.
Pokud se chcete dozvědět více o společnosti InterPRO, navštivte internetovou stránku interpromodels.com.
 

O společnosti InterPRO
Společnost InterPro pomáhá svým klientům už dvě desetiletí řešit výzvy v podobě výroby prototypů a finálních komponentů, a to díky široké škále technologií 3D tisku, včetně velkoformátové stereolitografie (SLA), multi jet fusiton (MJF), nanášení roztaveného termoplastu (FDM), odlívání urethanových dílů, výroby rychlých silikonových modelů a finální úpravy na zakázku. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak vám společnost InterPRO může pomoci, navštivte webovou stránku interpromodels.com.

Tiskové zprávy (150,9 KB)

Adaptéry pro lékařské bioreaktorové zařízení vyvinuté a vytištěné společnostmi InterPRO a Henkel s černým Loctite 3843.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky