12. 1. 2021  Düsseldorf / Německo; Gibbstown, New Jersey / USA

KeyModel Ultra: Stomatologické modelovaní nové generace

Keystone a Henkel uvedou na trh novou 3D dentální modelovací pryskyřici

V rámci pokračující spolupráce, s cílem aplikace 3D tisku v zubním průmyslu, vyvinuly společnosti Keystone Industries (Keystone) a Henkel KeyModel Ultra. Tato nová generace 3D dentální modelovací pryskyřice nabízí zcela novou dimenzi přesnosti, detailů a rychlosti. KeyModel Ultra je navržen pro rychlý tisk a bleskové vytvrzování a je také navržen tak, aby snižoval pravděpodobnost odlupování, což zvyšuje přesnost tisku.

V případě KeyModel Ultra nejsou pro tepelně tvarovaná průhledná rovnátka nebo jiné produkty potřebné žádná uvolňovací činidla. Díky bezchybným detailů zajišťuje, že všechna tepelně tvarovaná průhledná rovnátka dokonale padnou, a v případě potřeby se dají následně upravit bez rizika vytvoření jakýchkoliv prasklin a úlomků. Pryskyřice KeyModel Ultra je k dispozici ve slonovinové a světle šedé barvě.

„Spolupráce mezi týmy společnosti Henkel a Keystone vytváří prostor k vývoji inovativního modelovacího materiálu s unikátními vlastnostmi. KeyModel Ultra je možné nejen vytisknout rychleji než ostatní materiály, ale i povrch 3D modelu je ve výsledku hladší.“ Vysvětluje Doug Statham, který pracuje ve společnosti Keystone jako Senior Director v oddělení digitálních materiálů. „Jelikož je modelování průhledných rovnátek pomocí 3D tisku v zubařském oboru prioritou, naše týmy vyvinuly materiál, který obsahuje uvolňovací činidlo, což usnadňuje odstraňování vakuově tvarovaných průhledných rovnátek a celý proces se tak zjednoduší. Kromě toho Keystone a Henkel dodávají tento materiál za nižší cenu ve srovnání s jinými modelovacími materiály na trhu, což našim koncovým uživatelům přináší větší hodnotu.“

„Jsme nadšeni, že můžeme ve spolupráci s Keystone představit nový produkt KeyModel Ultra na stomatologický trh,“ řekl Ken Kisner, vedoucí pro inovace v oblasti 3D tisku společnosti Henkel. „Rychlé inovační schopnosti společnosti Henkel ve spolupráci s výrobním a tržním know-how společnosti Keystone opět umožnily vzniku další výjimečné technologii; která přináší novou generaci pryskyřic pro modelování, která poskytuje rychlost, přesnost a smysl pro detaily. Toto je první z mnoha nových produktů, které máme v plánu uvést na trh. Dlouholeté zkušenosti společnosti Keystone ve sféře stomatologie společně s naším rozsáhlým know-how s vývojem materiálů bude i nadále přispívat k přechodu k digitální stomatologii.“


O společnosti Keystone
Keystone představuje skupinu společností působících ve stomatologickém průmyslu, která se zaměřuje především na spotřební zboží ve sféře digitálních technologií v laboratorním a operačním prostředí a také v oblasti prevence. Jsme globální dodavatel se širokou sítí, která v oblasti stomatologického průmyslu spojuje více než 800 amerických a mezinárodních dentálních distribučních partnerů ve více než 70 zemích světa. Keystone vyvíjí špičkové výrobky ve svém odvětví, například inovativní produktová řada pryskyřic pro 3D tisk KeyPrint®, vysoce odolný materiál pro zubní protézy Diamond D®, produktová řada termoplastů Pro-Form®, inovativní a patentem chráněné výrobky pro laboratoře jako jsou keramické stříkací glazury Enamelite a vítěz nejlepšího produktu roku v soutěži časopisu Dental Advisor – profylaktická pasta Gelato. Keystone už téměř třicet let vyvíjí a vyrábí nejmodernější biokompatibilní patentované fotopolymerní pryskyřice pro stomatologický průmysl a nehtovou kosmetiku. Je držitelem licence Amerického úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a certifikátů ISO 13485 (zdravotnické pomůcky) a 22716. společně s certifikací GMP a mezinárodních registrací produktů. Více o společnosti naleznete na webové stránce dental.keystoneindustries.com, případně dejte like společnosti Keystone na Facebooku nebo nás sledujte na Instagramu a Twitteru.

Tiskové zprávy (149,58 KB)

Keystone a Henkel vyvinuli KeyModel Ultra, novou generaci 3D modelovací pryskyřice.

KeyModel Ultra nabízí novou úroveň přesnosti, detailu a rychlosti. Je formulován pro rychlý tisk a rychlé vytvrzování.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky