19. 10. 2020  Düsseldorf / Německo, a Redwood City / Kalifornie, USA

Henkel prohlubuje vztahy se společností Carbon za účelem dalšího rozvoje trhu průmyslového 3D tisku

Společnosti Henkel a Carbon spojují své zkušenosti a materiály pro dosažení vysoce výkonné aditivní výroby

Společnosti Henkel a Carbon dnes oznámily, že uzavřely dohodu o spolupráci na přípravcích značky Loctite, které byly schválené pro výrobní procesy společnosti Carbon. Díky této spolupráci je přípravek značky Loctite 3D IND405 Clear okamžitě dostupný pro všechny zákazníky společnosti Carbon. Tato partnerská dohoda zároveň otevírá dveře k přístupu k patentovaný jednosložkovým technologiím (1K) společnosti Henkel určený na 3D tisk pomocí digitální syntézy světla od společnosti Carbon (Carbon Digital Light Synthesis; Carbon DLS).

Loctite 3D IND405 Clear, pro tiskárny značky Carbon, je čirý, odolný, polotuhý materiál určený na 3D tisk. Čirý polymer, vyrobený jako jednosložková pryskyřice, se snadno tiskne díky rychlému, spolehlivému a konzistentnímu procesu Carbon DLS. Loctite 3D IND405 Clear nabízí inženýrům a designérům přehledné a odolné materiálové řešení. Tento výrobek je potenciálně vhodný na 3D tisk krabiček a krytů, prototypů světelných trubek, nádob, produktů na výrobu podlah a mnoho dalšího.

„Henkel je předním poskytovatelem jednosložkových technologií pro aditivní výrobu,“ říká Dr. Simon Mawson, Senior viceprezident a ředitel oddělení 3D tisku ve společnosti Henkel. „Naše rozšířené partnerství se společností Carbon nám umožňuje dodávat řešení pod značkou Loctite zákazníkům na leteckém, automobilovém, průmyslovém a farmaceutickém trhu. Společně nabízíme efektivní přístup aditivní výroby, která usnadňuje proces výroby koncových součástek.“

Henkel je zkušený a dlouholetý partner, který dlouhodobě přichází s řešeními pro širokou škálu průmyslových odvětví. Pod svou přední značkou Loctite nabízí společnost neustále se rozrůstající portfolio pryskyřic určených pro fotopolymerový 3D tisk. Spojením procesu tisku na bázi DLS od společnosti Carbon a bohatých zkušeností společnosti Henkel v oblasti materiálů, spolu s vysoce prověřeným nastavením tisku se partneři snaží dosáhnout výroby aditiv ve větším měřítku.

„Jsme nadšení, že jsme uzavřeli partnerství se společností Henkel a mohli jsme přidat tento nový materiál do našeho portfolia pryskyřic,“ říká Dr. Jason Rolland, Senior viceprezident společnosti Carbon. „Naši zákazníci nás vícekrát žádali, abychom jim nabídli průhledný materiál, který je zároveň pevný, trvanlivý a odolný vůči silným nárazům. Loctite 3D IND405 Clear těmto potřebám vyhovuje a jsme nadále odhodláni poskytovat vývojářům co nejširší škálu špičkových materiálů.“

Díky tomuto partnerství mohou zákazníci společnosti Carbon získat přístup k patentovaným jednosložkovým materiálům společnosti Henkel a zároveň stavit na širokém portfoliu pryskyřic od společnosti Carbon, která zákazníkům nabízí nejlepší polymerové materiály se širokou škálou možností aplikace. Zásluhou procesu Carbon DLS a rostoucímu portfoliu pryskyřic na výrobu koncových produktů mohou vývojáři a výrobci produktů přinést na trh lepší výrobky za kratší dobu.

„Partnerství se společností Carbon je pro nás přínosným krokem, protože s sebou přináší kombinaci inovativních a špičkových technologií s uvedením materiálu Loctite 3D IND405 Clear na trh,“ dodává Mawson. „Věříme, že jednosložkové technologie značky Loctite spolu s procesem Carbon DLS poskytnou nejlepší řešení ve své třídě, které zaručí vyšší přesnost, lepší funkční vlastnosti a výjimečnou úsporu nákladů. To všechno nás staví do skvělé pozice, protože výroba aditiv díky tomuto partnerství plní náš příslib – transformovat průmyslovou výrobu k lepšímu.“


O společnosti Carbon
Carbon® je lídrem ve svém odvětví a přináší špičková digitální řešení pro výrobní procesy, které společnostem umožňují vytvořit produkty na vysoké úrovni metodou 3D tisku odkudkoliv a v jakémkoliv množství. Společnost sídlí v Silicon Valley a spojuje potenciál skrytý v hardwaru, softwaru a polymerních materiálů na úrovni digitální výroby. Společnostem dává možnost navrhovat a přinášet na trh lepší výrobky za kratší dobu. Díky průlomovému procesu Digital Light SynthesisTM  (DLS) a široké paletě tekutých pryskyřic, otevírá společnost Carbon výrobcům široké pole možností – např. rychlejší fázi utvoření designu a následné uvedení výrobku na trh, nabídku produktů reagující na poptávku, lokální výrobu, výrobu produktů, která předtím nebyla technicky možná a hromadné přizpůsobení potřebám zákazníků. Chcete-li se dozvědět více informací, navštivte carbon3d.com a sledujte Carbon na LinkedIn, Twitter, Instagram a Facebook.

Tiskové zprávy (29,3 KB)
Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky