7. 7. 2020  Düsseldorf / Německo

Nový zrychlený proces náboru pracovníků

Společnost Henkel zrychluje v oblasti náboru nových pracovníků: digitální podání žádosti za méně než 60 sekund

Kdykoliv, kdekoliv a z jakéhokoliv zařízení – aplikace společnosti Henkel nikdy nebyla snazší a rychlejší. Společnost zavedla novou náborovou platformu a zrychlený proces, který umožňuje uchazečům podat žádost do 60 sekund. V důsledku toho se počet žadatelů v posledních týdnech zvýšil o 40 %.

„Mnoho uchazečů o práci ztratí zájem, pokud je proces podání žádosti příliš zdlouhavý. Tento fakt jsme si vzali k srdci a zlepšili jsme digitální zkušenost uživatelů tím, že jsme výrazně zrychlili naše procesy,“ vysvětluje Valeria Gladsztein, ředitelka divize Henkel pro globální získávání talentů. „Proces podání žádosti kdysi trval až 30 minut. Dnes nabízíme zrychlený a zjednodušený proces, který netrvá ani minutu.“ Kandidáti se mohou přihlásit snadno a rychle s jakýmkoli zařízením a bez nutnosti založení účtu.  Dokážou si také synchronizovat údaje z profilu v aplikaci LinkedIn a importovat z nich relevantní informace. Od spuštění nové náborové platformy, před pár týdny, vzrostl počet žádostí o 40 %. V průběhu ostatních třech měsíců přijala společnost Henkel celosvětově přibližně 1000 uchazečů. Společnost dokonce pokračovala v přijímaní zaměstnanců i v době koronavirové krize. Aby byla zajištěna bezpečnost a komfort zaměstnanců a ostatních osob, byly procesy přizpůsobeny rychle a nebyrokraticky, např. prostřednictvím virtuálních pohovorů nebo vzdáleného zaučení nově přijatých zaměstnanců.

Nový způsob přijímacího řízení je součástí integrované, celofiremní platformy HR od společnosti Cornerstone OnDemand, kterou společnost Henkel také využívá pro vzdělávání, zvyšování kvalifikace a výkonnosti. Henkel se průběžně snaží o digitalizaci HR procesů a aplikací. Cílem je dále zefektivňovat a urychlovat procesy, zvyšovat agilitu a zapojit zaměstnance a poskytnout tak co nejlepší digitální zkušenost jejím uživatelům.

“V důsledku koronavirové krize jsou digitální očekávání ještě vyšší a podniky, které chtějí přilákat velké množství kandidátů si tento fakt nemohou dovolit přehlédnout. Digitální transformace již dávno není jen příjemná výhoda a společnost Henkel jasně demonstruje důležitost optimalizace všech částí podnikání na podmínky digitálního světa, zejména pokud jde o uchazeče a zaměstnance. Výsledky hovoří samy za sebe a těšíme se, až budeme i nadále podporovat společnost Henkel na její cestě k tomu, stát se flexibilní a agilním podnikem, připraveným přizpůsobovat se a přijmout nové normy,“ uvedl Vincent Belliveau, generální ředitel Cornerstone OnDemand pro region Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Máte zájem pracovat pro Henkel? Bližší informace naleznete na henkel.cz/kariera.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky