18. 12. 2020  Düsseldorf / Německo

Prestižní ocenění pro ekosystém Social Plastic®

Henkel a Plastic Bank se stali diamantovými vítězi Dow Packaging Innovation Awards

Společnost Henkel získala v letošním ročníku ocenění Dow Packaging Innovation Awards, tedy nejvyšší ocenění za svůj ekosystém Social Plastic® ve spolupráci s Plastic Bank. Obalová řešení společnosti Henkel s obsahem Social Plastic® byla oceněna diamantovou cenou v jedné z nejvýznamnějších kategorií za průlomové inovace v oblasti obalů se silným důrazem na udržitelnost a cirkulární ekonomiku.

V rámci svých ambiciózních cílů v oblasti obalů do roku 2025 chce společnost Henkel podporovat cirkulární ekonomiku a přispět ke snížení tvorby a ukládání plastových obalů ve volné přírodě. Proto společnost Henkel podporuje iniciativy v oblasti sběru a recyklace odpadu a investuje do inovativních řešení a technologií s cílem podpořit recyklaci a uzavřít tak smyčku cyklu. Jedním z příkladů je právě partnerská spolupráce s organizací Plastic Bank.

Odpad jako příležitost

Partnerství mezi společností Henkel a Plastic Bank funguje od roku 2017. Společným závazkem je omezit množství plastového odpadu před tím, než se dostane do oceánů, a zároveň zlepšit život lidí žijících v chudobě – především v oblastech, které nemají infrastrukturu pro nakládání s odpady. Sběrači plastových odpadů dostanou za sesbíraný plast odměnu, která jim pomůže zabezpečit základní životní potřeby pro jejich rodiny – jako potraviny, palivo na vaření, školné a zdravotní pojištění. Sesbíraný plastový odpad se následně třídí a vrací zpět do hodnotového recyklačního řetězce jako Social Plastic®. Tímto způsobem se organizaci Plastic Bank daří zhodnotit plastový odpad a zastavit ho dříve, než se dostane do řek a oceánů.

Obaly Henkel s obsahem Social Plastic®

V souladu se svým závazkem – podporovat cirkulární ekonomiku – používá společnost Henkel Social Plastic® v různých obalech svých produktů. První obaly s obsahem Social Plastic® představila společnost Henkel v říjnu 2018. Od té doby společnost Henkel uvedla na trh řadu kosmetický produktů, pracích a čistících prostředků pro domácnosti, jejichž obaly obsahují právě Social Plastic®.

Nedávno se značka tělové a vlasové kosmetiky Nature Box stala první kosmetickou značkou, která využívá Social Plastic® jako obalový materiál pro celé své portfolio výrobků v plastových nádobách: všechny lahvičky výrobků značky Nature Box obsahují 98 % Social Plastic®. Dále také speciální edice výrobků značky Fa („Beach Love“) a Schauma („Ocean Passion“) jsou balené v lahvičkách, které jsou vyrobeny z 96 % z recyklovaného plastu, z toho je 50 % v podobě Social Plastic®.

Divize Laundry & Home Care používá pro balení čistících produktů Pro Nature značek Bref, Pur a Clin PET nádoby, které obsahují 100 % recyklovaného plastu, přičemž 50 % tvoří Social Plastic®. Aviváž Silan Fresh Control a Silan Naturals je rovněž balená ve 100% recyklovaných plastových obalech s 25 % obsahem Social Plastic®.

O ocenění Dow Packaging Innovation Awards

Ceny Dow Packaging Innovation Awards oceňují inovace v oblasti obalového designu, materiálu, technologie a procesu v rámci celého hodnotového řetězce obalů. V letošním roce vyhodnotili porotci více než 175 přihlášených produktů od společností z celého světa v kategorii od osobní kosmetiky a hygieny přes potraviny a nápoje až po průmyslové inovace. Udělování cen Dow Packaging Innovation Awards 2020 bylo již 32. ročníkem tohoto typu a jedná se o nejdéle trvající program nezávislého oceňování inovací v obalovém průmyslu. Porota se skládala z profesionálů z celého světa, kteří pocházeli z různých odvětví jako design, strojírenství, maloobchod, výroba a akademická sféra.

O iniciativách společnosti Henkel v oblasti udržitelnosti obalů se dozvíte víc na Udržitelné obaly.

Tiskové zprávy (121,33 KB)

Henkel a Plastic Bank jsou diamantovými vítězi na Dow Packaging Innovation Awards za Social Plastic® ekosystém.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky