2. 9. 2020  Düsseldorf / Německo

Relaunch značky Nature Box, uvedení nové řady s arganovým olejem, tělovým mlékem a sprchovým gele s olivovým olejem

Nature Box – nyní jako certifikovaná přírodní kosmetika

Objevte novou certifikovanou přírodní kosmetiku od Nature Box! Od září 2020 se Nature Box oficiálně stává značkou přírodní kosmetiky. Díky vysokému podílu přírodních složek a obalu z udržitelných materiálů je značka Nature Box ještě autentičtější než kdykoliv předtím: obaly jsou vyrobené z 98% materiálu Social Plastic®*, tj. z plastu sesbíraného z pláží a pevniny. Nature Box tak podporuje sociální organizaci Plastic Bank, jejímž cílem je předcházet vzniku plastového odpadu a zároveň poskytovat více příležitostí sociálně znevýhodněným lidem.
*bez víček

Nové certifikované produkty značky Nature Box budou dostupné v obchodech od září 2020.

Produkty Nature Box obsahují účinné a certifikované přírodní receptury a jsou vyrobené ze za studena lisovaných olejů z ovoce a ořechů. Od září 2020 bude oblíbená značka pro péči o tělo a vlasy nosit označení ECOCERT, který potvrzuje splnění norem COSMOS-NATURAL v oblasti přírodní kosmetiky. Produkty značky Nature Box obsahují alespoň 98 % ingrediencí přírodního původu*, vycházejících z veganských receptur** bez použití umělých barviv, silikonů a prodávají se v udržitelných obalech, které jsou z 98 % recyklovaného plastu***. Na zadní straně každého produktu je uvedený jasně viditelný seznam všech složek. Nature Box kromě toho podporuje organizaci Plastic Bank, jejímž cílem je předcházet vzniku plastového odpadu a zároveň pomáhat zlepšovat životní podmínky v oblastech postihnutých chudobou prostřednictvím projektu Social Plastic®. Nature Box je první značkou na světě v segmentu spotřebního zboží, která představila Social Plastic® jako obalový materiál svého základního portfolia.
*včetně vody ** bez ingrediencí živočišného původu
*** kromě víček, balení šamponových mýdel a tub na sprchové gely

Každý rok přibude v oceánech přibližně osm milionů tun plastového odpadu. 80 % z toho pochází z rozvojových zemí bez recyklační infrastruktury. Plastic Bank si za svůj cíl stanovila bojovat proti plastům v oceánu a zároveň zlepšovat životní podmínky místních obyvatel s nízkým příjmem, zejména v zemích bez veřejných recyklačních systémů. Za tímto účelem zřídila Plastic Bank různá sběrná střediska, kde lidé mohou vyměňovat plastový odpad za odměny v podobě výuky pro své děti, zdravotnické nebo odborné služby, ale také za peníze. Tyto plasty se následně třídí a zpracovávají na „sociální plast“ (Social Plastic®), který lze použít na výrobu obalových materiálů.

Minimalizace odpadu z obalů má pro Nature Box velký význam. Nová tělová mléka a krémy na ruce do Nature Box jsou nyní k dispozici v tubách, které jsou 100% recyklovatelné. Nature Box tím přispívá k udržitelnosti a ochraně životního prostředí.

Nová řada arganových olejů od Nature Box poskytuje intenzivní péči o vlasy a pokožku: jeho výživné vlastnosti se za studena lisovaným olejem vyrobeným z jader arganového stromu jsou obzvláště vhodné pro namáhanou a suchou pokožku a vlasy. Tato řada se skládá ze šamponu, kondicionéru a sprchového gelu – každý produkt poskytne vlasům a pokožce extra dávku péče. Nový sprchový gel Nature Box, se za studena lisovaným olejem, rozmazluje celé tělo a poskytne svěží vůni čerstvých oliv.

Díky pečlivě vybraným ingrediencím a veganským recepturám* přináší značka Nature Box novou definici starostlivosti o tělo a krásu. Představuje vysoký standard v oblasti výroby a kvality a charakterizuje dlouhodobou odpovědnost. Proto Nature Box spolupracuje s mezinárodní rozvojovou organizací a podporuje drobné farmáře v udržitelném pěstování palmového oleje v několika regionech po celém světě a v certifikovaných výrobních závodech.
* bez ingrediencí živočišného původu