23. 1. 2019

Nový člen v projektu „Zodpovědná firma“

Henkel ČR získal certifikát „Zodpovědná firma“ za nakládání s odpady

Společnost Henkel ČR získala certifikát „Zodpovědná firma“ za přístup k nakládání s odpady. Zaměstnanci firmy byli proškoleni ohledně třídění odpadu ve firmě i v běžném životě. Celou akci společně se zástupci drogistického řetězce Rossmann a společnosti Ekokom zakončili úklidem prostranství kolem lomů Malá a Velká Amerika v Národní přírodní rezervaci Karlštejn.

„K dosavadním znalostem o zodpovědném nakládání s obaly našich vlastních výrobků jsme se díky společnosti Ekokom dozvěděli i mnoho dalších informací, které můžeme využít v běžném životě,“ říká Roman Kýr, ředitel divize Pracích a čisticích prostředků Henkel ČR a dodává: „Zároveň jsme uspořádali úklid v krásném prostředí přírodní rezervace Karlštejn, kde jsme společně s obchodními partnery z drogistického řetězce Rossmann nasbírali 15 pytlů odpadků a vyklestili část lesa, který je nyní připraven na jarní sadbu nových stromků.“

Společnost Henkel je lídrem Dow Jones Sustainability indexů v oboru Péče o domácnost a Kosmetiky. Henkel produkuje 1,2 miliardy spotřebních výrobků, jejichž obaly obsahují recyklované materiály. Například, díky koncentrovanější receptuře pracích gelů Persil, která umožňuje stejný počet pracích dávek zabalit do menších lahví, snížila společnost Henkel spotřebu plastů o 3,5 milionů kg. Tolik plastu je například potřeba na výrobu 230 000 skluzavek na dětská hřiště. Z divize Beauty Care stojí za zmínku láhve od šamponů Syoss, které jsou z 25 % tvořeny recyklovanými plasty. Tento materiál zanechává až o 80 % nižší uhlíkovou stopu než srovnatelný nový materiál. Také lahvička a aplikátor všestranného lepidla Pattex „Made At Home“ jsou vyrobeny ze 100 % recyklovaného materiálu.

Organizátorem a koordinátorem projektu „Zodpovědná firma“ je Ekokom, autorizovaná obalová společnost, která zajišťuje třídění, recyklaci a využití odpadu z obalů k vytvoření druhotné suroviny či zdroje energie.

Víte, že…
… 90 % spotřebitelů očekává, že značky, které kupují, se chovají udržitelně.
… 85,2 % preferuje obaly na prací a čisticí prostředky vyrobené z recyklovatelných plastů
… 50 % spotřebitelů si opravdu kontroluje, zda jsou obaly recyklovatelné / udržitelné.

Martin Fojtík, ředitel klientského oddělení Ekokom a Roman Kýr, ředitel divize Pracích a čisticích prostředků Henkel ČR/SR při předání certifikátu Zodpovědná firma

Tým divize Pracích a čisticích prostředků Henkel ČR při převzetí certifikátu Zodpovědná firma

Lidija Erlebachová LERCOM Consulting Senior konzultant v oboru
Public Relations a firemní komunikace
+420 776 543 452 (776 + L I D I J A) lidija.erlebachova@lercom.cz Stáhnout vizitku Přidat do sbírky