18. 9. 2023  Düsseldorf / Nemečko

Xathon vstupuje do pátého kola

Začátek fáze podávání přihlášek: Henkel zve ženy v AI do soutěže Open Innovation Challenge

  • Prostřednictvím dvou výzev akce Xathon motivuje startupy vedené ženami k řešení reálných problémů v podnikání prostřednictvím umělé inteligence
  • Finanční ocenění ve výši 25 000 eur k ověření koncepce se společností Henkel
  • Fáze podávání přihlášek trvá do 13. října 2023

Akce Xathon, jež je podnikatelským hackathonem společnosti Henkel pro začínající podnikatelky, rozšiřuje svou vizi do podoby otevřené výzvy k inovacím (Open Innovation Challenge) se zaměřením na umělou inteligenci při současném zachování svého závazku zlepšovat postavení zakladatelek firem v oblasti technologií.

Během svého pátého ročníku vstupuje akce Xathon do stadia, kdy pomůže vyřešit dva reálné požadavky z oblasti podnikání společnosti Henkel, a to v prostředí umělé inteligence a zároveň v kombinaci s naší ambicí podporovat startupy pod vedením žen a prosazovat rodovou rozmanitost v odvětví technologických startupů. Ženy v AI tak mohou prokázat své schopnosti a reálně ovlivnit dynamický ekosystém technologií,“ říká Michaela Bessell, Head of Venture Ecosystem and Partnerships z investiční odnože Henkel dx Ventures. Účastníci mohou vyhrát finanční částku ve výši 25 000 eur pro účely ověření koncepce se společností Henkel. Přihlášky lze podávat zde odedneška až do 13. října 2023.

Startupy se tedy mohou přihlásit do níže uvedených výzev a předvést, jak by dokázaly změnit způsob fungování podniků:  

  1. Výzva Venture vision AI: revoluce v rozhodování o investicích
    Vytvoření algoritmů využívajících umělou inteligenci s cílem zlepšit identifikaci společností s vysokým potenciálem pro investice, resp. příležitostí k fúzi a akvizici. Aplikace by měla poskytovat řešení k optimalizaci některého z prvků procesů due diligence, oceňování nebo sestavování dohody (deal structuring).
     
  2. Výzva Label workflow AI: transformace postupů při označování obalů
    Vytvoření nástrojů na bázi umělé inteligence s cílem zefektivnit celý pracovní postup při označování obalů v rámci marketingu/managementu obchodní značky. Aplikace by měla nabídnout řešení z hlediska optimalizace procesů v oblasti překladů a uchovávání údajů o výrobcích, nebo v oblasti právních a regulačních kontrol.

Zapojením se do řešení reálných problémů v rámci podnikání a spoluprací se společností Henkel mohou účastníci prokázat své dovednosti, získat neocenitelné kontakty a posunout své podnikání na novou úroveň. Závěrečné prezentace odeznějí na akci, jež je naplánovaná na 27. října v centrále Henkel dx Innovation Hub v Berlíně, kde šest nejlepších startupů dostane příležitost získat rozpočet ve výši 25 000 eur k ověření koncepce ve spolupráci se společností Henkel, jakož i další ceny od partnerů akce Xathon.

Zlepšování postavení nové generace podnikatelek

V neustále se vyvíjejícím prostředí technologií se akce Xathon stabilně zaměřuje na zlepšení postavení zakladatelek firem zaměřených na inovace a disrupci. Henkel dx Ventures, coby kapitálová investiční odnož divize spotřebního zboží společnosti Henkel, spustila akci Xathon před pěti lety s cílem posílit postavení vizionářských startupů, jež založily nebo vedou ženy (resp. v nichž alespoň jedna žena zastává pozici na úrovni „C“), a také podnikatelek, jež se chtějí stát průkopnicemi v této rychle se rozvíjející oblasti s cílem nově definovat standardy v odvětví.

Jak se zapojit?

Všechny zakladatelky nebo rodově smíšené týmy zakladatelů, jež chtějí přinést změnu, mohou svá řešení posílat v rámci dvou rozdílných výzev do 13. října zde. Účast je bezplatná. Přihlášky budou důkladně posouzeny z hlediska specifických potřeb v oblasti podnikání společnosti Henkel a potenciálního vlivu v prostředí umělé inteligence. Více informací naleznete na henkel.com/xathon.

Tiskové zprávy (142,19 KB)

Účastníci soutěže Open Innovation Challenge společnosti Henkel mohou získat odměnu ve výši 25 0000 EUR za vytvoření proof-of-concept ve spolupráci se společností Henkel.

Společnost Henkel podporuje startupy vedené ženami, které řeší skutečné obchodní problémy v oblasti umělé inteligence.

Posílení postavení žen: Na Xathonu mají mladé podnikatelky již popáté možnost navázat kontakty, inspirovat se a rozvíjet své podnikatelské nápady.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stáhnout vizitku Přidat do sbírky